Palautuskäytäntö

Me Fiksu Ostoksella pyrimme varmistamaan, että asiakkaamme ovat 100 prosenttisen tyytyväisiä ostamiinsa tuotteisiin. Jos sinulla on toimitus- tai tuoteongelmia tai muita huolenaiheita, lähetä meille sähköpostia, niin tiimimme auttaa sinua mahdollisimman pian.

Varmista, että annat täydellisen osoitteesi. Jos osoitteesi on puutteellinen, pakettiasi ei välttämättä toimiteta tai emme voi käsitellä tilaustasi.

Palautusehdot


Et ole tyytyväinen tilaukseesi

Jos et ole tyytyväinen tilaukseesi, voit palauttaa tuotteen enintään 15 päivän kuluessa siitä, kun olet vastaanottanut tuotteen. Tuotteen on oltava käyttämätön, eikä siinä saa olla näkyvää kulumaa. Sinä vastaat tuotteen palauttamisesta aiheutuvista kustannuksista, paitsi jos palautus kuuluu valmistajan vikoja koskevan takuun piiriin tai jos palautus on tarpeen meidän virheemme vuoksi.

Huomaa: Toimituskuluja ei palauteta.

Vaurioituneet tuotteet tai heikko laatu

Jos tuote on viallinen tai ei toimi kunnolla, ilmoita siitä meille. Voit ratkaista ongelman nopeasti lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen info@fiksuostos.com. Liitä mukaan valokuva, josta näkyy tuotteen huono laatu tai vaurioitunut alue. Auta meitä kuvaamalla tuote tasaisella pinnalla siten, että etiketti ja vaurioitunut alue näkyvät selvästi. Lähetämme sinulle korvaavan tuotteen heti, kun olemme vahvistaneet, että tuote on vaurioitunut tai ei toimi kunnolla. Sinun ei tarvitse palauttaa viallista tuotetta. Käytämme näitä tietoja auttaaksemme sinua tilauksen kanssa ja poistaaksemme virheet tulevaisuudessa.

Peruutus


Toimittamattomien tilausten peruuttaminen


Jos haluat peruuttaa tilauksen, jota emme ole vielä lähettäneet, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen cleeble.store@gmail.com. Jotta asia voidaan ratkaista nopeasti, liitä mukaan tilausnumerosi.

Lähetetyn tilauksen peruuttaminen

Jos haluat peruuttaa tilauksen, joka on jo matkalla, ota meihin yhteyttä. Emme voi tässä vaiheessa peruuttaa pakettiasi, joten sinun on kieltäydyttävä vastaanottamasta pakettia, kun se saapuu. Palautamme maksusi vähennettynä toimituskuluilla. Maksamme palautuksen heti, kun paketti aloittaa paluumatkansa.

Takuu

Tämä takuu kattaa vain valmistusvirheet, eikä se kata:

  • Vahingon aiheuttamia vahinkoja
  • Riittämätöntä hoitoa
  • Normaalia kulumista
  • Auringolle altistumisen aiheuttamaa värien ja materiaalien hajoamista.
  • jälkimarkkinamuutokset
  • Emme hyväksy palautuksia tai vaihtoja tuotteille, jotka ovat altistuneet vedelle.

Palautusehdot

Jos sinusta tuntuu, että ostamasi tuote ei ole sopiva, voit pyytää hyvitystä.

Hyvitämme ostoksesi seuraavissa tapauksissa:

Voit saada täyden hyvityksen

Jos ostamasi tuote on täysin toimimaton tai vahingoittunut.
Jos et ole saanut tuotetta 90 arkipäivän kuluessa siitä, kun teit tilauksen.
Huomaa: Palautukset näkyvät tililläsi 3-5 arkipäivän kuluessa.

Toimituskulut

Olet vastuussa tuotteen palautuksen toimituskuluista. Toimituskuluja ei palauteta. Jos saat hyvityksen, vähennämme palautuksen toimituskulut hyvityksestäsi.

Vahingoittunut tuote / heikko laatu

Jotta asia voidaan ratkaista nopeasti, liitä mukaan valokuva, jossa näkyy tuotteen huono laatu tai vaurioitunut alue. Auta meitä kuvaamalla tuote tasaisella pinnalla siten, että etiketti ja vaurioitunut alue näkyvät selvästi.

Käytämme tätä tietoa auttaaksemme sinua tilauksen kanssa ja poistaaksemme virheet tulevaisuudessa.

Lähetä palvelupyyntö tukikeskukseemme tästä.

Palautusosoite: 50 Avenue de Fouilleuse 92500 Rueil Malmaison, Ranska.

Tilauksen seuranta

Jokaiselle tilaukselle

30 päivän palautustakuu

30 päivän rahat takaisin -takuu

Asiakaspalvelu

Saatavilla 24/7

Turvallinen maksaminen

Klarna / MasterCard / Visa