Method Makia kokemuksia 2019 – Toimiiko se?

Latasin Method makian ensimmäisen kerran pari vuotta sitten. Kokeilin sitä muutaman kerran ja käyttö jäi vähälle. Kuitenkin palasin appin käyttäjäksi hiljattain. Alla pika-artikkelin muodossa method makia kokemuksia vuodelta 2019.

Mikä Method Makia on?

Method Makian sivuilla kerrotaan seuraavaa:

“Method Makia on Suomessa kehitetty sovellus, joka rakentaa sinulle henkilökohtaisen treeniohjelman. Method Makia -harjoittelu perustuu kehonpainolla tehtäviin liikkeisiin ja harjoitukset voi tehdä kotona. Harjoittelussa yhdistyvät voiman sekä liikkuvuuden kehittäminen mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla.

Treeni sopii aloittelijoille tai kovaa harjoittelua hakevalle lähtötasotestin ja kokonaisvaltaisen ohjelmisto tarjontansa vuoksi”

Kyseessä on siis puhelimella ja tietokoneella toimiva sovellus, joka räätälöi harjoitteita käyttäjän mukaan. Aloitat käytön tekemällä lähtötasotestin. Tämän jälkeen käyttäjä tekee harjoituksia ja merkkaa tulokset appiin. Harjoitusohjelma taas mukautuu tuloksiin ja säätää harjoituksia tasosi mukaan.

Appissa on myös erikoisohjelmia, joilla voi keskittyä harjoittelemaan vaikka käsilläseisontaa. Myös ruokavalio -kirjasto kuuluu pakettiin. Ja kaikki treenaus lähtökohtaisesti kehon painoa käyttäen, joka on suuri plussa mielestäni.

Method Makia kokemuksia

Alkuun sovelluksen käyttöä piti hieman harjoitella. Se ei siis ole aivan viimeisen päälle hiottu, mutta käytön kyllä oppii yrityksen ja erehdyksen kautta. Aivan täysiä pisteitä itse sovelluksesta ei kuitenkaan voi antaa.

Alussa menin ohjelmaa läpi paljon seuraamalla videolta miten kulloinenkin liike tulisi tehdä. Tämä on julkisella salilla hieman hankalaa, koska olo on kuin katsoisit koko ajan Youtubea. Siihenkin kyllä tottuu, mutta itse haluaisin keskittyä enemmän treenaamiseen kuin puhelimen näpräämiseen salilla.

Itse ohjelma toimi suht hyvin, tosin oman tason löytäminen kesti jonkin aikaa. Parhaiten appista saa ehken irti alun motivoijana ja projektiluonteisessa treenaamisessa. Jos liikunta on jo tuttua, ohjelma toimii mukana kulkevan inspiraationa. Käy kurkkaamassa lisää heidän kotisivuilta.

-Täältä lisää artikkeleita –