Polkupyörän perävaunu kokemuksia – Biltema

Biltema polkupyörä perävaunu kokemuksia

Biltema polkupyörän perävaunu kokemuksia

Lue tästä polkupyörän perävaunu kokemuksia. Lasten kanssa pyöräilyyn on oikeastaan kolme vaihtoehtoa. Oma pyörä lapselle, turvaistuin tarakalle tai pyörän peräkärry. Kaikille on paikkansa, mutta pidempi kauppareissu on helpoin tehdä peräkärryn kanssa. Silloin ostokset saa laitettua kärriin ja matka etenee, kun jokaista kiveä tai muurahaista ei matkalla tarvitse jäädä ihmettelemään.

Polkupyörän peräkärryistä

Kärryjä on moneen lähtöön ja hintahaitari vaihtelee (uutena) karkeasti satasen ja tonnin välillä. Kalliimmat kärrit ovat kevyempiä ja jäykempiä. Myös jousituksessa ja pehmusteissa on eroja. Kärreihin saa myös lisävarusteita ja ne voidaan muuttaa vaikkapa ahkioksi tai lastenvaunuiksi.
Bilteman peräkärry sijoittuu hinnassa alempaan kastiin ja hintaa kärrillä on 150 € ja 200 € välillä. Tarve kärrille onkin satunnainen kaupassakäynti ja lähiretket, joten hiilikuiturunkoista erillisjousitettua avaruusrakettia ei ole tarvekaan hankkia. Kuitenkin kannattaa miettiä ennen ostoa miten paljon ja missä ajat. Jousitus on pomppuisemmalla tiellä varmasti sellainen, jota kyytiläinen arvostaa. Kärryt ovat myös suht isoja, joten kannattaa huomioida niiden säilytys. Kahden istuttava malli viekin jo varastosta sievoisen verran tilaa.


Testattava Bilteman peräkärry – Polkupyörän perävaunu kokemuksia


Kyseessä on Bilteman kärri, jota kuvataan verkkokaupan sivuilla näin:


Kahdelle lapselle. Enimmäiskuormitus: 23 kg. Turvavyöt kahdelle lapselle, tai yhdelle keskelle sijoitettavalle lapselle. 20 tuuman pyörät pikakiinnityksellä. Kokoontaitettava teräsrunko. Hyönteisverkko ja alas laskettava sadesuojus vinyylimuovista. Säilytyslokero selkänojan takana. Vetoaisassa liitoskappale, joka kiinnitetään takapyörän vasempaan pulttiin. Mukana turvaviiri. Paino: 15,5 kg. Tuotenro. 27-1889


Osto


Kärri tulee koota itse ja se myydään auton takapenkille sopivassa paketissa. Painoa paketilla on noin 15 kiloa, joten tuon rivakka ostaja kaupasta autoon kantaa. Kuitenkaan esim. pyörällä pakettia ei saa kuskattua.

Kokoaminen


Kokomaminen itsessään oli suhteellisen helppoa ja ohjeet hyvät. Työkaluja ei tuon peräkärryn kokoamiseen tarvittu, mutta kiinnityspultin laittaminen pyörään vaatii pyörän mukaan jo esim. jakoavaimen. Siitä lisää myöhemmin.


Peräkärry tulee osittain kasattuna. Kuitenkin renkaat tulee kiinnittää itse ja kärry muutoinkin koota. Aikaa itselläni tuohon meni noin vartti, joten vaikeasta operaatiosta ei ole kyse. Ohjeet ovat informatiiviset ja jos ikinä on Ikean hyllyn koonnut, niin tämänkin kyllä kasaan saa. Tarkkana saa kuitenkin olla kaikkien lukitusten kanssa ja lukitussokat tulee muistaa laittaa kiinni.


Peräkärry tulee pyörään kiinni taka-akseliin. Vasemmanpuoleinen pultti irrotetaan ja väliin laitetaan peräkärryn ”vetokoukku”. Näitä paketissa tulee mukana yksi, joten jos peräkärryä haluaa käyttää muissakin pyörissä, kannattaa ostaa myös toinen koukku ja kiinnittää se kakkospyörään.


Käyttö


Peräkärry kiinnitetään edellä mainittuun vetokoukkuun. Sen saa kiinni suht helposti ja kiinnitys ja irrotus vie aikaa noin 10 sekuntia, eli pyörän saa helposti peräkärrystä vapaaksi. Se onkin yksi suuri etu verrattuna vaikkapa turvaistuimeen, joka kolisee tarkalla mukana aina.


Lapsia kyytiin mahtuu kaksi. Tosin isommille tila voi käydä ahtaaksi. Yhdelle lapselle tilaa on hyvin. Turvavöiden kanssa sai hetken miettiä säätöjä, mutta hyvin lapsen sai mukaan köytettyä.


Ajaminen itsessään on raskaampaa kuin ilman peräkärryä. Tämä on toki ymmärrettävää. Kuitenkin kärry tulee hyvin perässä mukana ja tasaisella asvaltilla meno on mukavaa. Ylämäessä paino tuntuu ja pomppuisemmilla teillä isompia kiviä saa väistellä. Kärry ottaa myös tuuleen jonkin verran, eli vastatuulen vaikutus kertaistuu kärri perässä ajellessa. Tässä kalliimmat kärryt varmasti vievät voiton, mutta matka lähikauppaan sujuu kyllä hyvin. Kärryssä on myös takakontti, mutta sinne ei suuria määriä tavaraa mukaan saa. Esimerkiksi reppu sinne kuitenkin sujahtaa hyvin.


Kannattiko ostos? – Polkupyörän perävaunu kokemuksia

Kyllä kannatti. Kärryn laatuvaikutelma on hyvä ja ajaminen miellyttävää. Toki kalliimmissa versiossa ajaminen on varmasti vielä mukavampaa, mutta kauppareissujen avuksi Bilteman pyörän peräkärry on varsin kelpo ostos.

Katso myös kokemuksia Gigantin polkupyöräkamppajan pyörästä täältä.