Tori.fi – Kokemuksia myymisestä

Tämä postaus menee hieman sivuraiteille, onhan sivuston tarkoitus puhua ostamisesta. Kuitenkin itselläni tavaroiden oston yleinen luonnollinen jatkumo on niiden myyminen. En tykkää säilöä rahanarvoista tavaraa nurkissa, jos sille ei löydy oikeata käyttöä. Näin kävi esimerkiksi dronen kanssa. 

Myynti torissa on toiminut itselläni todella hyvin. Lähes kaikki sinne laittamani rojut ovat menneet kaupaksi. Tori lieneekin (oma mielipide) Suomen johtava ”Keltainen pörssi”. Tai sitten olen myynyt tavaraa liian halvalla…

Myynnissä kuitenkin toistuu tietty kaava. Ensinnäkin jos tavara ei mene muutaman ensimmäisen päivän aikana kaupaksi, tuskin saat sitä myytyä. Toki spesiaalituotteet on oma lukunsa, mutta näin ainakin tuotteiden kohdalla, joilla on laaja markkina. Tuote ilmeisesti tippuu niin syvälle muiden joukkoon, ettei kukaan sitä enää sieltä löydä.

Toinen huomio on tinkiminen. Lähes kaikkien myymieni tuotteiden kohdalla hinnasta tingitään. Osa kokeilee, osa tinkii periaatteesta hintaa alas. Ehkä tässä purkautuu jokin suomalainen patouma, koska Prismassa tinkiä ei voi ja muuten sitä saa harrastaa kerran vuodessa lomareissulla etelässä (joka on muuten sivuhuomatuksena kohtuullisen ärsyttävää puuhaa sekin, tinkiä nyt vartti vesipulloa 5 eurosta säädylliseksi hinnaksi).

Kolmas on ostajat. Mukaan mahtuu aina säätäjiä ja ”saan rahaa ensi viikolla, varaatko sen siksi aikaa, häviän kuitenkin jonnekin ja ilmoitan itsestäni kolmen viikon päästä” -tyypit. Itse en varailua tms. jaksa. Toki esim. noudon aikataulujen säätäminen ottaa oman aikansa, mutta näissä kannattaa olla tarkkana.

Jonkin verran hommaa myynnissä on toimituksineen ja viestisäätöineen. Siksi euron tuotteita ei kannata Torissa myydä, ellei halua tehdä tätä hyvää hyvyyttään. Ja ostaessa pitäkää järki matkassa, varsinkin halvat iPhonet lienevät huijausten klassikko. Sopivan epäilevä kannattaa siis olla, jottei mene apinan koijaamiseksi.

Jos tarvitset lainaa heti – Katso tästä lainavertailumme