Blinkist kokemuksia – Kirja vartissa

Blinkistin ideana on tiivistää ei-fiktiivisiä kirjoja alle 15 minuutin ääni- ja tekstikirjaksi. Palvelussa on parisen tuhatta kirjaa, joista käyttäjä voi premium -tilauksella lukea vaikka kaikki. Kirjat ovat pääasiassa englanniksi.

img_1337
Blinkist -sovellus

Tykkään lukea kirjoja. Tykkään myös erityisesti ei-fiktiivisistä kirjoista ja kirjahyllyyn tuppaa kerääntymään kirjoja busineksestä filosofiaan. Kirjoja selatessa lukulistalle päätyykin todella paljon tavaraa ja lopulta niistä suurin osa jää odottamaan kiiretöntä hetkeä kasan alimmaiseksi. Tämän ongelman Blinkist lupaa ratkaista, työmatkalla kirja on vartissa luettu ja kuunneltu.

Blinkist on ehken aikamme kuva kirjojen lukemisesta, paljon ja nopeasti. Siksi olen hieman skeptinen palvelun kanssa. Vartin tiivistyksellä ei kirjaan pääse uppoutumaan ja rentoutumaan samalla tavalla kuin ”oikean” kirjan kanssa. Tästä huolimatta tykkään palvelusta. Suurin osa lukemistani kirjoista oli suht hyvin tiivistetty ja appi on hyvin toteutettu. Pari kuunneltua kirjaa on myös mennyt hankintaan täytenä kirjana.

Blinkistiä voisi ehken kuvata kirjojen traileri-podcastiksi. Työmatkalla saa perusidean kirjan sisällöstä ja kirjoja voi lukea päivässäkin laidasta laitaan. Itse olen siis saanut tästä rahoille vastinetta.

 

Kokemuksia

%d bloggaajaa tykkää tästä: