Apple Pencil – iPadin paras kaveri?

Kosketusnäyttöjä käytetään yleensä ihmisen omalla kynällä, eli sormella (Steve Jobsia mukaillen). Kuitenkin iän kaiken tarjolla on ollut myös stylus -kyniä, joilla laitteita voi käyttää. Näillä näyttöä voi hyvin tökkiä, mutta ne eivät sovellu yhtään tarkempaan tekemiseen. Applen Pencil on kuitenkin ainakin omassa käytössäni ensimmäinen hyvä sähköinen kynä, jolla voi piirtää ja kirjoittaa oikean kynän lailla.

Pencil on siis ladattava sähköinen kynä, joka tunnistaa painetta ja jota voi käyttää ainoastaan Applen iPadeillä. Tarkemmin ainoastaan Prolla ja joillain uusimmilla malleilla. Vanhat mallit eivät kynää tunnista. Kynä maksaa satasen luokkaa ja mielestäni varsin toimiva kapistus, jos padilla piirtää tai kirjoittaa. Muuten rahalle ei oikein saa vastinetta ja muksut voivat padillä värittää halvemmillakin tökkäilyvehkeillä.

Täydellinen kynä ei kuitenkaan ole. Tai oikeastaan itse laite on hyvä, mutta siinä on muutama ”miksi Apple, miksi?!” – ongelma. Ensinnäkin kynän pinta on todella liukas ja hikisemmässä kirjoituspuuhassa tämä voi olla ongelma. Toinen, ja ainakin itselleni iso miinus on, ettei kynää saa millään kulkemaan padin mukana. Tarjolla on toki Applen oma kotelo, mutta luonnolliselta tuntuisi pitää kynä jollain tapaa itse padissa kiinni. Tai ainakin sujuvasti padin kotelossa. Kolmas ihmeellisyys on lataus kynän päässä olevan Lightning-latausliitännän suojus ja toisaalta myös siihen tuleva pieni adapteri, jolla kynää voi ladata laturilla padin sijaan. Nämä häviävät itselläni ainakin per heti ja uskon jossain (siellä mihin toinen sukkakin menee) olevan tonneittain hävinneitä pieniä kynänpäitä. Tähän voisi vaikka tehdä jonkin kumin kaltaisen, koska sitäkään kynässä ei varsinaisesti ole.

Piirtäjälle ja kirjoittajalle laite on toimiva, muille turhake. Itse laite toimii loistavasti, mutta vaatisi vielä pienten nyanssien korjaamista ollakseen täydellinen.

Muistathan kurkata lainavertailumme täältä

Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: